Klein van stuk, GROOTS in bereik

Een stukje over mijzelf.
Ik meldde het al eerder, klein van stuk, 1.59 m. slechts.
Het heeft me er echter nooit van weerhouden om groots te denken en te doen.
Ik ben nooit klaar, het kan altijd beter, er is altijd nog wel iets te leren, iets te maken of iets te zien om dat ene hoekje..

Studie commerciële economie

Na mijn opleiding, afstudeerrichting commerciële economie, aan de Hogere Hotelschool in Maastricht en de NHTV in Breda ben ik in de hotelwereld terecht gekomen, de wereld van Golden Tulip met name. Met veel plezier geleerd en gewerkt in de gastvrijheidssector, een sector waar iedereen een tijdje in mee zou moeten draaien, hard werken en je dienstbaar opstellen en dan ervaren dat je hier ook veel voor terugkrijgt.

Van Hyves tot online marketing specialist

Ik kom uit de tijd dat wanneer we op internet wilden, we moesten inbellen met een langzame modem van ‘9600 bits’ via de servers in Amsterdam en Utrecht… toen websites er nog uitzagen als lelijke, flikkerende (ken je die hyves banaan nog?) door én op elkaar geplakte krantenknipsels.
Digitaal, dat wel, maar zeer onoverzichtelijk en bovendien … de antwoorden op al je vragen waren niet te vinden.

De online wereld ontwikkelde zich snel en ik wilde niets missen. Meerdere websites heb ik van begin tot oplevering meegemaakt en websites beheert in  diverse CMS systemen.  Veel expertise heb ik in de praktijk opgedaan, maar ik volgde tussendoor ook cursussen zoals o.a. Creative Webwriting, Google SEO en Adwords.

Webshop en Desk Top Publishing

In de tussentijd werd ik mama van 2 superkids en aangezien je in de avond geen kant op kan als je kleine op bed ligt, startte ik mijn eigen webwinkel in o.a. babyartikelen, houten speelgoed, kindermeubeltjes en gepersonaliseerde cadeaus. De vraag naar gepersonaliseerde cadeaus en meubelen werd steeds groter en ben ik me vooral op deze niche gaan richten. Door zoveel mogelijk zelf te kunnen ben ik mij gaan ontwikkelen in grafische vormgeving.
Dit laatste ben ik zo leuk gaan vinden dat ik uiteindelijk de hotelwereld verliet en ben gaan werken als DTP’er bij een uitgeverij.
Ontzettend leerzaam en leuk om te doen voor een paar jaar, maar ik miste uiteindelijk de interactie met mensen om me heen.

Docent online marketing & Digitale vormgeving

Niet bang voor een nieuwe uitdaging en uit mijn comfortzone te stappen (nou ja, in het begin wel hoor) besloot ik al mijn online kennis en mijn grafische vaardigheden te delen voor de klas. Drie dagen in de week sta ik voor een MBO niveau 4 klas op het Florijn College in Breda.
Intens, maar heel bijzonder!

En nu…..

Inmiddels zijn mijn kinderen op een leeftijd dat ze zichzelf beter kunnen helpen en bezighouden (Ja, ook hier heeft Fortnite zijn intrede gedaan..) en kan ik het niet laten om te blijven netwerken en me te blijven ontwikkelen op digitaal gebied. Ik heb nu dan ook de ideale combinatie gevonden tussen interactie en internet, namelijk als online marketing docent én online zzp’er. FLASH Online werd een feit!

Ik ga er van uit dat dit me de komende jaren genoeg voldoening kan geven.
Een generatie Z tegenover me in de klas… de voortdenderende online ontwikkelingen …..
Er is nog zoveel te ontdekken en genoeg hoekjes om omheen te kijken….. zullen we samen gaan!?

Bekijk hier welke online diensten ik voor u kan oppakken >>

ingeborg van erk